Все повече български туристи правят своите резервации по родното Черноморие именно през този месец
От началото на септември все повече български туристи избират българското море за уикенд туризъм, предава NOVA. Има скок и в т. нар. „резервации в последната минута”.

Николова: Да запазим българските туристи по родното Черноморие

По всичко личи, че септември се оказва месец, в който все повече български туристи правят своите резервации по родното Черноморие, особено когато говорим за уикенд туризъм.

Причините са няколко - времето е топло, морето е все така привлекателно, а от бранша са подготвили още по-атрактивни цени. Въпреки пандемията и наближаващия край на лятото в част от хотелите по Северното Черноморие усещат увеличение на резервациите от българи за уикендите.

„Нашите гости предпочитат уикенд туризма и този период за резервация. Резервират тип last minute, следят прогнозата за времето и правят резервации”, казва Яница Константинова, която е управител на хотел.

С какво в Албена привличат почиващите? (ВИДЕО)

Избрахме септември заради по-голямото спокойствие по нашето Черноморие и заради по-изгодните оферти, разбира се”, коментира Галина Божкова. „Много сме доволни от офертите, локацията на хотела, обслужването и най-вече от спокойствието през месец септември”, посочва Бойко Божков.

През септември хотелиерите са предвидили и атрактивни отстъпки, както в цените на нощувките, така и при пакетните услуги. „В момента отстъпките, които предлагаме, са между 30 и 40%”, казва Яница Константинова.

В по-малките места за настаняване, като къщите за гости, също са подготвили отстъпки. Там цените са намалени с около 15%. „Около 30 евро на ден за двойна стая”, казва Димитър Иванов - управител на къща за гости

От бранша се надяват септември да бъде все така успешен.
nova.bg