МОН назначава нов управител на Фонд „Научни изследвания”
МОН назначава нов управител на Фонд „Научни изследвания” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Министерството на образованието и науката (МОН) ще предприеме нормативно установените процедурни действия за назначаване на нов управител на Фонд „Научни изследвания”. Това съобщават от министерството във връзка с това, че управителят на Фонда Николай Христов е задържан за убийство.

След съгласуване на кандидатурата с Изпълнителния съвет на Фонда, министърът на образованието и науката ще определи и сключи договор за управление с новоизбрания управител, съобщават от просветното ведомство.

„МОН е длъжно да поясни, че от информацията, с която разполага до този момент, повдигнатото обвинение срещу Николай Христов не е свързано с дейността и функционирането на Фонд „Научни изследвания”, разграничиха се от министерството.

Управителят на Фонд „Научни изследвания” към МОН Николай Христов е задържан за убийство.

Прокуратурата уточнява, че на 14 юли около 18.40 ч. на ул. „Цанко Церковски” е извършено убийство на 55-годишен мъж. След процесуално-следствени действия е задържан Николай Христов - управител Фонд „Научни изследвания” към Министерството на образованието и науката.

Христов е с повдигнато обвинение за умишлено убийство. С прокурорско постановление той е задържан до 72 часа. 17 юли Софийски градски съд е определил мярка за неотклонение „задържане под стража”. Разследването по случая продължава.