Момче от SOS детско селище е било пребито
Момче от SOS детско селище е било пребито / снимка: Sofia Photo Agency
16-годишно момче от SOS-детското селище в столичния квартал „Овча купел” е било пребито от други момчета от селището, които преди това са употребили алкохол. Пострадалият Петър е бил откаран в „Пирогов” с рани по главата и след преглед е бил освободен. Директорът на селището Мариян Дянков отрече детето да е било бито.

По думите му Петър се притеснява да даде информация за случая. Според директорът децата, живеещи в детското селище никога не са имали проблеми помежду си. Децата не могат да говорят, не защото сме въвели някаква строга забрана, а защото има лична информация, коментира Дянков. Това са деца, оставени при нас за отглеждане, те са без родителска грижа, поне засега сме на мнение, че е добре да запазим личната им информация – лицата и имената им, каза още той.

Съседите на децата, живеещи до селището, добавиха, че обитателите на дома никога не са се карали помежду си и не са си посягали един на друг. Виждала съм ги няколко пъти, весели деца, мисля че живеят добре, каза пред Дарик радио жена, живееща в близост до селото.

Повече информация за инцидента се очаква във вторник, когато ще стане ясно официалното становище на SOS-Киндердорф за България.