/ БГНЕС
Фирмата, в която работи Кристиян Бойков, отказва да съдейства в необходимия обем на МВР, обяви пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов, който участва в срещата с народни представители от НФСБ по повод на нарушения в изборното законодателство и на обществения ред.

Валери Симеонов: Масово се купуват гласове

Маринов заяви че във фирмата, в която работи Бойков, се извършват процесуално-следствени действия. Той обясни, че до известна степен служителите във фирмата отказват да дадат паролите за достъп, което забавя разследването.

Кристиян Бойков, който бе обвинен за хакерската атака срещу НАП, с първо изявление (ВИДЕО)

"По отношение на иззетите в рамките на досъдебното производство магнитни носители, компютри, конфигурации, те вече са под контрола на разследващите - там няма какво да бъде унищожено, но ако има други доказателства, възможно е през това време да бъдат унищожени", коментира вътрешният министър.

Сотир Цацаров: Кристиян Бойков не е действал сам

Маринов уточни, че информацията, която е изтекла в публичното пространство, не е под юрисдикцията на законите на България. "Това е въпрос на решение на сайта, на който са качени, но там важат международни закони. Ние, естествено, сме поискали това нещо, друг е въпросът до колко ще се съобразят", коментира той по повод на възможността информацията да бъде спряна.
БТА