/ БГНЕС, архив
Законът, който ограничава купуването и продаването на гласове, независимо от всички надписи, не действа на изборите. Купуват се гласове масово, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той проведе среща в парламента с главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов, на която от партията са алармирали за изборни нарушения, на които са се натъкнали при провелите се през май избори за Европейски парламент.

Правната комисия подкрепи ограничаването на машинното гласуване


„Най-показателният пример са резултатите за ДПС в Северозападна България“, смята Симеонов. Той коментира, че от партията му са проследили и цялата схема за плащането на гласовете, което се извършва в кафенета, магазини или заложни къщи, както и че цялата информация ще бъде предадена на прокуратурата. „Единствената цел и идея е да бъдат взети мерки, които да доведат до ограничаването на купуването и продаване на гласове за местните избори, тъй като при тях това престъпление е най-мащабно“, допълни още лидерът на НФСБ.

Депутатите отмениха машинното гласуване за местни и парламентарни избори

В рамките на срещата е било обсъждано и прилагането на Закона за защита от шума в околната среда. От днес министърът на вътрешните работи е упълномощил със своя заповед лицата, които да издават актовете, констативните протоколи и наказателните постановления.

„Вече няма пречка полицейските управления от цялата страна да спират озвучаване, да запечатват заведения и да изземват озвучителни уредби на цигански сватби“, заяви Симеонов.
БГНЕС