Мизерни условия за полицаите, охраняващи енергийния форум
Мизерни условия за полицаите, охраняващи енергийния форум / снимка: DarikNews
Мизерни условия за полицаите, охраняващи енергийния форум
19110
Мизерни условия за полицаите, охраняващи енергийния форум
  • Мизерни условия за полицаите, охраняващи енергийния форум

При изключително тежки условия са настанени полицаите, които охраняват Международния енергиен форум в столицата, съобщи пред Дарик Иван Павлов, председател на новосформирания полицейски синдикат. Служителите на МВР са били закарани в бившето танково поделение в Горна Баня, където няма топла вода и отопление.

Полицаите, охраняващи форума, са настанени по 15 човека в стая. Днес ръководството на новия полицейски синдикат е информирало шефовете на МВР за проблема.

Председателят на полицейските синдикати Иван Павлов: Настанили са ги в изоставени казарми и при 3 градуса температура, при отвратителни условия – без топла вода, без отопление в страшна мизерия. Като свине по 10-15 човека в стая. Запознал съм ръководството на МВР с проблема. Като то не иска да ги реши, аз какво мога да направя, да ги бия ли? Казал съм им всичко, ходиха да видят на място. Генерал Живков отиде да види и да укроти момчетата, но той не живее при тези условия.

Снощи част от полицаите са отказали да влязат в бившите казарми като са видели мизерните условия, при които трябва да бъдат настанени.Служителите са стояли близо час на дъжда. Според свободния форум на полицаите у нас в Горна Баня са настанени полицаи от Силистра, Русе и Ловеч. Полицаите разказват, че само в една от баните има бойлер, който не работи, а на целия етаж, където нощуват около 80 полицаи, има само 2 тоалетни.

От МВР заявиха, че всички полицаи от поделението в Горна Баня ще бъдат преместени в хотел.