Мистерията около Момчил се заплита, не е бил дрогиран
Мистерията около Момчил се заплита, не е бил дрогиран / netinfo

Пловдивският студент Момчил Семерджиев, който бе открит мъртъв на 4 октомври в подножието на скала на Младежкия хълм, не е бил под влияние на наркотици. Това показва експертизата, извършена в Института по криминалистика в София.

Резултатите са изпратени в Районната прокуратура в Пловдив, където се води досъдебно производство за смъртта на 20-годишния младеж, пише „24 часа”.

Момчил от Пловдив издъхнал за минути след полета от 30 м височина

Оттам потвърдиха за експертизата, но отказаха подробности по нея. Чистата проба за дрога заплита още повече мистерията около гибелта на Момчил. Разследващите смятаха, че е бил надрусан, когато посред нощ се е качил на възвишението, известно още като Джендем тепе. Родителите му пък през цялото време бяха категорични, че синът им не е зависим.

От полицията отказват да уточнят с кого е говорил студентът на 18 срещу 19 септември, когато изчезна.

Откриха мъртъв изчезналия студент от Пловдив

Известно е, че в 1.30 ч. се е обадил на батко си да му пусне ключ от терасата, тъй като е забравил своя. Явор изпращал приятелката си на гарата и му казал, че ще се прибере до 15-20 минути. Момчил обаче не го дочакал. Не е ясно как се е озовал на Младежкия хълм, който е на километри разстояние от дома му, и дали някой не го е повикал там. Студентът е полетял от 30 м височина и е издъхнал веднага.

Официалните версии за смъртта му са нещастен случай или скланяне към самоубийство. Хипотезата за убийство бе отхвърлена, тъй като по останките на младежа няма следи от насилие. Липсват и доказателства да е станал жертва на обир - всичките му лични вещи бяха открити непокътнати.