Министърът на регионалното развитие Николай Нанков
Министърът на регионалното развитие Николай Нанков / БГНЕС
Министърът на регионалното развитие Николай Нанков чака премиерът Бойко Борисов да му назначи трети заместник на мястото на уволнения заради нацисткия скандал Павел Тенев. Това обясни Нанков след заседание на парламентарната комисия по регионално развити. Той очаква да му предложат специалист с инженерно образование. Министърът обаче обясни, че няма да проверя Facebook профилите на заместник-министрите си за неприлични или непристойни снимки.

Зам.-министър подаде оставка заради стара снимка с нацистки поздрав
 
Регионалният министър Николай Нанков представи пред парламентарната комисия по регионално развитие екипа си. Вчера той трябваше да представи тримата си заместници – Деница Николова, Малина Крумова и Павел Тенев, но заради оставката на Тенев се отложи представянето на екипа. Днес, в намален състав, Нанков запозна депутатите с двете си заместнички и обясни, че чака трети човек, на мястото на Тенев:
 
"Към момента тези мили дами - Деница Николова и Малина Крумова, са познати и доказани експерти с опит в държавното управление. Чакам да видя кой ще наследи Павел Тенев. Надявам се да бъде професионалист с инженерен профил", посочи министърът.

Зам.-министър се снимал как прави нацистки поздрав, БСП му иска оставката (СНИМКА)
 
Нанков обясни, че няма да проверя Facebook профилите на хората в екипа си за наличието на компрометиращи статуси и снимки:
 
"Ако започна да следя Facebook профилите на моите заместници, съветници и експерти, аз няма да мога да си върша другата работа. Малко несериозно ми звучи да започна да проверявам фейсбук профили. Това са лични неща. Аз моя съм си го поддържал четири години и в това отношение няма какво да коментирам. Нека личните неща не ги коментираме. Мога да коментирам как те си вършат работата и техният професионализъм. Павел Тенев постъпи морално, човек греши и следва наказание", допълни министър Нанков.

Борисов с първи коментар за оставката на Павел Тенев
 
Все още обаче не е ясно кога ще бъде назначен третият зам.-министър на регионалното развитие.