МРРБ
МРРБ / БГНЕС, архив
В нокдаун съм, не очаквах такова развитие на нещата, каза Павел Тенев пред bTV. Той беше посочен за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството от квотата на Обединените патриоти, но вчера подаде оставка след скандал със снимка във Фейсбук. На нея Тенев прави нацистки поздрав до восъчна фигура.

Зам.-министър се снимал как прави нацистки поздрав, БСП му иска оставката (СНИМКА)

Той обясни, че снимката е от 8-10 години, когато със съпругата му били в музея на восъчните фигури в Париж. „Предпочитам във всяка снимка да има някакъв ефект, сценарий. В повечето ми снимки да има хумористичен елемент. Сега, през призмата на времето, смятам, че тази снимка е много неподходяща и не отразява моята същност“, каза Тенев.

Той добави, че има много други снимки и хората, разгледали всички снимки от музея, ще разберат, че е търсил друг ефект.

Зам.-министър подаде оставка заради стара снимка с нацистки поздрав

"Нека да кажа – да направя онзи поздрав, в комбинация с това да публикувам кадъра в профила си, не беше най-доброто решение. Трябваше да сваля снимката, сега разбирам, че е било важно – в този аспект не бях подготвен, мислех, че професионалната ми подготовка е достатъчна", добави той.

Борисов с първи коментар за оставката на Павел Тенев

Тенев увери, че решението за оставката е лично негово. „Аз съм отговорен човек, разбирам как, без да искам, поставих цялото правителство в неприятна ситуация, решението беше мое“, заяви гостът.