Министър Диана Ковачева си писа отличен за работата на поста
Министър Диана Ковачева си писа отличен за работата на поста / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Министър Диана Ковачева си писа отличен за работата на поста
62422
Министър Диана Ковачева си писа отличен за работата на поста
  • Министър Диана Ковачева си писа отличен за работата на поста

Правосъдният министър Диана Ковачева писа отлична оценка на работата на целия екип на ведомството ден преди да стане ясен съставът на служебното правителство. Ковачева похвали своята и тази на колегите й работа, като обясни, че шестицата е напълно заслужена с оглед подреденото и добре работещо министерство.

Единственото нещо, за която Ковачева съжали, е недостатъчното време за приключване на важните реформи, които са необходими в сферата на правосъдието. Част новите наредби и закони все още не са приети, като сред тях е и така силно дискутираното електронно правосъдие.

„Отлична оценка поставям на целия екип за работата, която свършихме за една година. Не сме доволни от това, че не ни стигна времето. Имахме нужда от малко повече време, за да довършим докрай. Бяхме планирали година и половина. Още малко не ни достигна да изведем на много различен път съдебната реформа и електронното правосъдие. Мисля си, че на такива високи обороти това министерство никога не е работило”, заяви министърът в оставка.

Новият Наказателен кодекс например е в последна фаза на подготовка, но той ще трябва да бъде завършен от служебното правителство. Ковачева каза, че очаква това да се случи през май месец и добави, че в бъдеще планира дълга почивка.