/ БТА
Нямаме намерение нито правителството, нито Фейсбук да преценява коя новина е истина и коя - не, това е кутията на Пандора и не искаме да я отваряме.

Премиерът: Правителството твърдо застава зад свободата на медиите

Това каза министърът на електронното управление Божидар Божанов по време на заседание на парламентарната комисия по електронно управление и информационни технологии. "Предложили сме Фейсбук да бъде по-прозрачен и да показва защо едно съдържание е препоръчано. Проблемът не в това дали една новина е вярна или невярна, въпросът е да няма фабрика от тролове и неистински акаунти", допълни той.

"Препоръките ни са Фейсбук да бе по-прозрачен за това какво и защо препоръчва. В официалния им доклад за януари за тази година за цял месец в целия свят те са открили три фалшиви профила, свързани с пропагандни методи, което очевидно е несериозно", каза още министър Божанов.

„Евробарометър“: Все повече българи смятат дезинформацията за проблем

Ще представим законодателната програма на Министерството, като основните законопроекти, по които работим, са Законът за електронното управление, който смятаме, най-вероятно да изменим на два пъти, Законът за електронната идентификация, който трябва да направим в съответствие с обновленията в европейския регламент и с мобилното приложение, което се разработва в момента, както и Законът за киберсигурност, посочи министър Божанов.
БТА