Михайлова срещу евентуално президентско вето на закона за евродепутати
Михайлова срещу евентуално президентско вето на закона за евродепутати / Sofia Photo Agency

Очаквам президентът Георги Първанов да се държи като български президент, а не като човек, който има да плаща сметка, сметка от 56 хиляди гласа от Турция на президентските избори. Това каза в Габрово заместник-председателят на партия ДСБ Екатерина Михайлова.

Надявам се той да докаже, че е български президент, че ще постъпи като такъв и няма да наложи вето на закона за избор на евродепутати, допълни Михайлова.

Гласуването в зала на спорния тест за “отседналост на гражданите” показва интересна ситуация на гласовете на депутатите от Коалиция за България. Червени депутати бяха в пленарната зала, но не гласуваха. Това е повече от въздържал се, коментира още Михайлова.

Според зам.-председателя на ДСБ министър-председателят Сергей Станишев отдавна е изпуснал контрола по управлението на тройната коалиция, имайки предвид постоянното несъгласие между депутатите от нея.

Екатерина Михайлова участва в семинар за подготовката на актива на структурите на партията от Северна България за предстоящия местен вот.

Други новини от Габрово