Местан: Срещата на Борисов с Петното е истинското задкулисие в България
Местан: Срещата на Борисов с Петното е истинското задкулисие в България / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Срещата на Бойко Борисов с Петното е истинското задкулисие в България, заяви председателят на ДПС Лютви Местан в декларация от парламентарната трибуна. Той подчерта, че темата за задкулисието фокусира общественото внимание през последните месеци и е в основата на протестите, затова е много важен въпросът кое е задкулисието в България.

Твърдя, че кабинетът и подкрепящите го политически сили сме на светло, в светлината на обществото и неговите интереси, каза Местан и изброи резултатите - оздравена бизнес среда, повишени социални показатели, инвестиционна политика вече и в регионите. На този фон няма как да бъде подминат скандал, свързан със среща между лице с профила на Бисер Миланов-Петното и бивш министър-председател - Бойко Борисов, посочи председателят на ДПС.

Няма никакво значение кой на кого се е обадил първи, важното е, че има подобна абсурдна кореспонденция и среща, допълни той. Срещата на Борисов с Петното като продължение на сериала Банкя и Кокинов, тефтерчето на Златанов, Мишо Бирата е истинското задкулисие в България, заяви Местан, цитиран от БТА.

По думите му истината за задкулисието в България се е проявила в Петното и неговият поръчител Бойко Борисов. Сделката, твърди се, е финансово обезпечена, равна е на 500 хиляди лева, срещу авансово предоставени 12 хиляди, заяви той. Ето го Рубиконът на България и нейната демокрация, този Рубикон трябва да бъде преодолян и това е основната мисия и на кабинета "Орешарски", и на партиите, които стоят зад него, заключи председателят на ДПС, като използва метафората за реката, пресечена от Цезар.

Днес отговорът на въпроса кой е кавалерът на задкулисието в България е - този, който има отношение към разговора с Кокинов в Банкя, основният герой от разговора за Мишо Бирата, този, който присъства с инициали в тефтерчето на Златанов, който е в прегръдка с Петното, заяви Местан.

Според него днес още по-важният въпрос е защо президентът е подминал този срамен заговор срещу демокрацията, избрал е да отклони общественото внимание и е подменил темата. Защо мълчи ГЕРБ, защо мълчи ЕНП, ще поставите ли и този въпрос на вниманието на Европейския парламент, попита Местан. Очакваме да чуем и българските реформатори, може би те мълчат, защото знаят, че, ако се прегърнеш с оцапан, ще се оцапаш и ти, допълни той. Очакваме да чуем и лидерите на ЕНП, президента на ЕК в лицето на г-н Барозу, чакаме да чуем гласа и на посланиците на ЕС и НАТО - искаме да ги чуем да споделят своята грижа за демокрацията в България, апелира председателят на ДПС.