Медиците ни в Либия не могат да бъдат издигнати за евродепутати
Медиците ни в Либия не могат да бъдат издигнати за евродепутати / netinfo
Категорично българските медици, осъдени в Либия, не могат да се кандидатират за евродепутати. Това каза в предаването „Денят” на Дарик радио Александър Александров – говорител на ЦИК. Той добави, че формално в комисията не е внасяно такова предложение, а ЦИК не може да се самосезира от публикации в пресата. Ето какво каза още Александров за Дарик радио:

„Законът е един за всички. Има изисквания, които аз не съм убеден, че тези, които го говорят, имат изобщо намерение да положат усилия. Мисля, че се хвърля в обществото една провокация, създава се шум, без някой реално да предприеме някакви действия – имам впредвид тези хора, които твърдят това. Като почнем от чисто формалните пречки, че не може шест човека да бъдат издигнати с един инициативен комитет. Трябва да има шест инициативни комитета – за всеки един поотделно. Или те може би са решили да издигнат само един.

Мисля, че е проява на цинизъм да се дават надежди, които не биха могли да бъдат реализирани. Аз задавам въпроса, би ли допуснала Либия например да се попълнят необходимите документи, след като те не допускат нашите адвокати по делата, които се водят в либийския съд. Има и още много въпроси. Има нещо нечисто в тази работа”.

Относно изборите за евродепутати Александър Александров каза, че пари за произвеждането им ще се намерят, тъй като България не може да си позволи лукса да постави под съмнение – първите европейски избори заради липсата на пари.

Цялото интервю с Александър Александров можете да чуете в Аудио зоната