Марин Райков нямало да бъде разпитван
Марин Райков нямало да бъде разпитван / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Не се предвижда разпит на служебния премиер Марин Райков, предаде БТА, цитирайки източници в прокуратурата. Интензивно разпити обаче се водят с главния секретар на Министерския съвет Росен Желязков по повод на откритите в Костинброд 350 000 бюлетини.

Вчера се появи информацията, че служебният премиер също ще бъде викан на разпит заради бюлетините, открити в печатницата в Костинброд. Това най-вероятно ще стане след конституирането на новия парламент, съобщи в неделя в."Преса"

Партиите РЗС, "Другата България" и още една коалиция са подали жалба пред Върховния касационен съд (ВКС) за касиране на изборите, съобщи председателят на съда Лазар Груев.

По една жалба има постъпила както в прокуратурата, така и във Върховния административен съд.

Груев обаче цитира изборния кодекс, според който институциите, които имат правомощие да сезират Конституционния съд, вече сами преценяват дали да изпратят жалбата до Конституционния съд, а не както до 1 януари тази година нормативната уредба предвиждаше жалбите за отмяна на изборния резултат да стават чрез институциите, което ги задължаваше да препращат исканията.

По-рано през деня стана ясно, че министър-председателят никога не е поемал и не би могъл да поеме конкретен ангажимент относно това какво ще предприеме правителството преди обсъждане на Министерски съвет и постигане на съгласие между всички министри в кабинета. Това се каза в прессъобщение на правителствената пресслужба във връзка с внесената в Министерския съвет от председателя на партия РЗС жалба за касирането на изборите в Република Турция, която да бъде препратена към Конституционния съд и появилите се в медиите изказвания по този повод.