/ БГНЕС
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки определи като цирк дебата за оставката на Цвета Караянчева. Той се съгласи, че Караянчева има свои прегрешения, но въпросът бил кой е съдникът.

Той подкрепи думите си с пример за приватизацията на "Техноимпекс", свързана с лидерката на социалистите Корнелия Нинова.

"Да, сигурно Караянчева е направила някаква грешка, за някакъв човек, който е трябвало да бъде сменен в ЦИК, но ако това е най-голямото прегрешение... Циркът, който разиграваме е заради предстоящите избори. Ако трябва да свалим Караянчева, за да дойде Нинова, не сме съгласни", посочи Марешки.

"Толкова енергия не сме влагали за дебата за безплатни лекарства за пенсионерите или за децата. Дарила 6 килима, а вие какво дарихте? Бих се засрамил от тези 2 часа ценно време, само за да си правите партийни пиар мероприятия", заключи Марешки.

В началото на изказването си той направи и интересен коментар към левицата. "Нямам намерение да ставам хомосексуалист, за да се харесам на колегите от БСП", каза той.

"Има един зам.-председател на Народното събрание, който проявява особен интерес към еднополовата любов и постоянно коментира тези въпроси тук. Не можем да му помогнем, но съм сигурен, че има психолози, които могат да обяснят какви са причините за тоя особен интерес", контрира Кристиан Вигенин от левицата.

"Същият заместник-председател на НС е осъден на 4 г. затвор. Аз съм убеден, че тези 4 г. ще му помогнат да намери себе си. Често сме си мълчали за това, тъй като има една приказка - убий простака с мълчание, но простакът не умира", продължи той.