/ Влади Владимиров
До часове Мая Манолова ще обяви дали ще се включи в кметската надпревара за София
102202
До часове Мая Манолова ще обяви дали ще се включи в кметската надпревара за София
  • До часове Мая Манолова ще обяви дали ще се включи в кметската надпревара за София
До часове омбудсманът Мая Манолова обявява официално ще влезе ли кметската битка за София. Самата тя за момента не го потвърждава директно, но намеците са в тази посока.

От месеци се говори, че омбудсманът Мая Манолова ще се яви като независим кандидат за кмет па София на местните избори на 27 октомври, а информациите в тази посока също стават все повече. Самата тя за момента не потвърждава директно.

Мая Манолова е претърпяла лек пътен инцидент

„До часове буквално ще обявя своето решение, но няма да е днес, защото имам още работа, която трябва да свърша като омбудсман“, коментира Манолова.

На въпрос дали ще изпълнява тази функция до 4 септември, тя беше лаконична и заяви, че в днешният ден със сигурност ще работи като омбудсман. Манолова ще подаде оставка при влизане в битката за кметския стол, съобщи самата тя.

Инициативен комитет издига Мая Манолова за кмет на 4 септември
 
„Законът не ме задължава – мога да взема и неплатен отпуск. Но мисля, че честното, почтено и достойно поведение е да подам оставка и да вляза в това състезание“.
 
В неделя Dariknews съобщи, че Манолова ще бъде издигната на 4 септември от инициативен комитет. След това градската организация на БСП ще обяви подкрепата си за нея.