Листата на ГЕРБ за евроизборите ще бъде обявена на конгреса на ЕНП в Дъблин
Листата на ГЕРБ за евроизборите ще бъде обявена на конгреса на ЕНП в Дъблин / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Надявам се да бъдем готови с листата за евроизборите и да я обявим в Дъблин на конгреса на ЕНП на 6 март, съобщи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Оряхово в отговор на журналистически въпрос. Днес лидерът на ГЕРБ се срещна с активисти и симпатизанти на партията в Оряхово.

Преди това той разгледа заедно с кмета на общината Росен Добрев новата зала за бадминтон в града, изградена по проект с подкрепата на Програмата за развитие на селските райони.

На въпрос за готовността на ГЕРБ за изборите Бойко Борисов посочи, че номинациите от партийните организации продължават, но той "не им се меси, за да могат организациите да подредят кандидатите, да оценят хем старите евродепутати, хем новите, ако има такива". Борисов допълни, че, доколкото знае, настоящият евродепутат Владимир Уручев вече е получил доста номинации, както народният представител Томислав Дончев, който също "върви доста добре в номинациите", предава БТА.

Той оцени новоизградената спортна зала като прекрасно свършена работа, но посочи, че ако спечели втори управленски мандат, задължително е в Оряхово да се асфалтират улиците. Според него, те са в безобразно състояние и за преасфалтирането им ще са нужни 2-3 милиона лева. Борисов каза още, че като ходи по такива градчета и вижда "колко са износени", е можело от тях да започне енергийната ефективност, защото променя облика на населените места, да се изгражда инфраструктура и всичко останало. Според него в момента се харчат "маса пари, които не донасят никаква принадена стойност, а за да има просперитет, трябва да се гради".

Попитан за напускането от народни представители на парламентарната група на ГЕРБ, лидерът на партията отбеляза, че не се притеснява. По думите му ГЕРБ е голяма партия и "ковачница на кадри" и колкото и да напускат, ще останат достатъчно, за да са силни. "За мен са важни кметовете на общини от ГЕРБ, защото те са тези, които правят нещо за хората", допълни той в заключение.