/ / iStock/Getty Images
През нощта ще е предимно ясно, утре отново слънчево. През деня ще духа слаб, в Източна България - до умерен, предимно източен вятър. След обяд ще е горещо с максимални температури между 30 и 35 градуса, в крайните югозападни райони и малко по-високи, сочи прогнозата на НИМХ.
 
Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

ваканция море лято
/ iStock/Getty Images

Над планините ще е предимно слънчево, а следобед - с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 25 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

лято
iStock/Getty Images

На 29 и 30 август (четвъртък и петък) времето ще се задържи без съществена промяна - предимно слънчево, в следобедните часове в петък с временни увеличения на облачността, но с много малка вероятност за превалявания.
 
Ще остане горещо, с максимални температури над 30 градуса, на места ще достигат 35-36 градуса. Вятърът от изток-североизток ще се запази, ще е слаб до умерен, в Източна България - умерен.

прохлада лято жена
iStock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА