/ БГНЕС
"Въпросът не е дали ще има избори, а кога ще бъдат те". Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, предаде БГНЕС.

Според Костадинов президентът Румен Радев иска колкото се може повече да бъде удължен животът на парламента и да се отиде на по-късен етап на избори, които обаче определи като неизбежни.

По думите на Костадинов е очевидно, че трудно ще бъде съставен кабинет в това НС и затова ще се търсят всякакви решения изборите да се случат късно – през февруари или март, а не през декември или януари.

Той е категоричен, че ако бъде предоставено оръжие на Украйна страната ни ще бъде поставено в още по-голяма несигурност.

"Очевиден е натискът България да вземе страна във войната и ако е възможно дори да се включа с някакъв контингент", каза Костадинов и уточни, че днес на Председателския съвет е взето решение тома предложение на ДБ да мине през комисия. Според него решението ще бъде взето предвид факта, че има мнозинство от страна на евроатлантическите политически формации.

Костадинов е категоричен и че трябва да бъде приет базов бюджет за 2023 г. Той съобщи още, че са изпратени покани към политическите формации за референдум за еврото и чакат отговор. По отношение на искането на връщане на хартиените бюлетини от "Възраждане" са против. 
БГНЕС