/ БГНЕС
Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов излезе с коментар в социалните мрежи по повод последните събития. Днес стана ясно, че оставката на кабинета "Петков" е вече внесена в Народното събрание, а малко след това от президентската институция съобщиха, че държавният глава Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент. 

"Кирил Петков връчи оставката на своя кабинет в деловодството на Народното събрание и от президентството веднага ми се обадиха, за да поканят "Възраждане" на консултации утре във връзка с връчването на мандатите за съставяне на правителство", съобщи на официалния си профил във фейсбук Костадинов. 

"На президента ние ще кажем само две неща - ще го поздравим за бързината, като ще настояваме по същия бърз начин да действа и с връчването на мандатите, и ще му кажем, че ако даде третият мандат на нас, ще му го върнем обратно още в същия момент. Този парламент е тотално дискредитиран, изчерпан и фалирал, а България няма повече време за пилеене", допълни той. 

"Решението за изход от политическата криза е само едно - нови избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре", завърши поста си в социалната мрежа лидерът на "Възраждане".