Конска паника в Казанлък
Конска паника в Казанлък / снимки: Dariknews.bg, Иван Бонев

Изплашен кон на казанлъшки роми вся смут по централния булевард на града днес, предизвиквайки объркване в движението и материални щети по няколко автомобила, пътуващи в посока от центъра на Казанлък към голяма търговска верига в западния край на града. Случката се разигра в най-оживеното време на деня.

Според разказа на стопаните на коня, те спрели с каруцата край един от крайните контейнери за смет в града, за да „берат торби, ама конят тръгна, аз тичам след коня, ама как се стига кон", вайкаше се пред полицията слисаният стопани на животното.

Конска паника в Казанлък
netinfo

Според очевидци подплашеният кон, заедно с каруцата, буквално спринтирал по булеварда, отнасяйки след себе си автомобилни брони и изплашени минувачи. По чудо няма пострадали.

В опитите да бъде спрян конският галоп, пътят на животното с каруцата бе препречен две полицейски патрулни коли, които обаче допълнително изплашиха животното, което в стреса си се качи на тротоара, до Клиентски център на кабелен оператор.

Резултатът от конската гонка е потрошена каруца, прегризано дърво, изплашено и впоследствие конфискувано животно и роми, на които ще бъде наложена глоба, заради грубо нарушаване на общинска наредба.

За щастие инцидентът се размина без пострадали сериозни материални щети.

Конска паника в Казанлък
netinfo

По същото време друг изплашен кон с каруца, също без стопани, спринтираше в източния край на града, но за щастие бе навреме овладян. При втората гонка няма щети и пострадали.

Конска паника в Казанлък
netinfo