Теодора Генчовска
Теодора Генчовска / Продължаваме Промяната
Теодора Генчовска е министър на външните работи. 

Завършила е Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, по-късно учи във Военната академия „Георги С. Раковски“. Преминала е през редица допълнителни квалификации: курсове по политика и планиране в Училището на НАТО в Германия; стратегически модул в Колежа на НАТО в Рим, Италия; обучение по международни отношения във Военната академия в Шривенхем, Великобритания. Била е на стратегически курс по военна дипломация при Военна база Пенсакола, САЩ.

Тя е експерт по въпросите на сигурността и отбраната. Професионалната й кариера стартира в Генералния щаб на Българската армия. Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел „НАТО и Европейски съюз“ в Министерството на отбраната.

Била е съветник по отбраната последователно в Постоянното представителство на Република България в ЕС и Постоянната делегация в НАТО. Била е част от подготовката и участието на България в срещите на върха на страните членки на Алианса. Участвала е в българските делегации на срещите на върха на НАТО в Истанбул, Уелс, Варшава, Брюксел