/ БГНЕС
Работеща България излиза на протест на 27 октомври, с искане за по-високи доходи и защита на основни права на хората на труда.

Протестът ще започне в 11.30 ч. от пл. "Св. Александър Невски". Шествието от пл. "Св. Александър Невски" ще започне в 11:30 ч., а участниците ще се придвижат по следния маршрут:

тръгване от пл. "Св. Александър Невски" - ул. "Оборище" - ул. "Георги С. Раковски" - бул. "Цар Освободител" - бул. "Княз Александър Дондуков" до официалния вход на Министерския съвет, намиращ се на бул. "Княз Александър Дондуков" № 1, където ще се проведе първия Национален протестен митинг.

Протестен митинг ще се проведе пред сградата на Министерския съвет в 12:00 ч.

КНСБ свиква национален протест с искане за увеличение на заплатите

След завършване на протеста пред Министерския съвет, КНСБ организира шествие към Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) по следния маршрут: от бул. "Княз Александър Дондуков" - ул. "Георги С. Раковски" - ул. "Оборище" - бул. "Васил Левски" - бул. "Княз Александър Дондуков" - до ул. "Тракия" №15, където ще се проведе втория Национален протестен митинг. Шествието от Министерския съвет до ул. "Тракия"№ 15 ще се проведе от 13:00 ч. до 13:45 ч., съобщават организаторите.

Основните искания на протеста са по-високи заплати, поне още 100 лв. към заплатата на всеки български работник и да не се променя класът и правата на работещите. Доходи, права, достойнство - това ще бъде основното послание на протеста на КНСБ.

Настояваме за спешни и решителни мерки, с които да се гарантира запазването и на малкото останали придобивки на работниците и служителите, да се осигури конституционното ни право на достоен труд и живот, да се премахнат непремерените бюджетни рестрикции и да се гарантира функционирането на важни за държавата системи, заявяват от синдиката.