Протести
Протести / КНСБ
„Работеща България иска по-високи заплати! Поне още 100 лв. към заплатата на всеки български работник! Не пипайте класа и правата на работещите!”- Това са основните послания на националния протест на КНСБ, който ще се проведе на 27 октомври в София. 130 членове на синдикалната организация от Бургас поемат в петък към столицата. Те са от сферите на здравеопазването, социалните дейности, транспорт, култура, съобщения и др.

„Настояваме за спешни и решителни мерки, с които да се гарантира запазването и на малкото останали придобивки на работниците и служителите, да се осигури конституционното ни право на достоен труд и живот”, посочват от КНСБ.

Синдикалистите настояват за догонваща политика по доходите, която в ускорени темпове да ни доближи до средноевропейските нива, минимална работна заплата, която осигурява социално включване и нормална издръжка на живота и най-малко 700 лв. за млад висшист, който работи по специалността си. Сред исканията е адекватно заплащане на извънредния и нощния труд, особено на лекари и медицински персонал.