Кметът на Забърдо: Дървената мафия пречи на развитието на туризма в селото
Кметът на Забърдо: Дървената мафия пречи на развитието на туризма в селото / снимка: Дарик-Пловдив
Кметът на Забърдо: Дървената мафия пречи на развитието на туризма в селото
20261
Кметът на Забърдо: Дървената мафия пречи на развитието на туризма в селото
  • Кметът на Забърдо: Дървената мафия пречи на развитието на туризма в селото

Фирма на корумпиран бизнесмен пречи на развитието на туризма и търговията в Забърдо. Това заяви за Дарик радио кметът на селото Валентин Черпоков, чиято кола беше взривена късно снощи в жк „Тракия".

„Никой не се е преборил с дървената мафия, едва ли ще успея и аз, но имам подкрепата на полицията и прокуратурата", допълни той.

Черпоков потвърди, че разполага с информация за фирми, които са обвързани с корупционни схеми. Валентин Черпоков е подписал протокол, според който засега няма право да издава имената им, както и имената на институциите, които ги подкрепят. Кметът на родопското село предполага, че е заплашван точно от фирмите, чиито имена и незаконни дейности е имал намерение да разкрие.

Ето какво още каза Черпоков в интервюто за Дарик:

Има фирми, които искат да заграбят всичкото и само те да работят. Не дават на другите хора да развиват никаква търговия. Все едно в София да има само един ресторант или само един хотел. Има институции, които помагат на този бизнесмен. Аз очаквах още миналата година да ми направят този номер, защото писах до прокуратурата, до Народното събрание, до всички медии.

Други новини от Пловдив