Незаконен канал за чиста и мръсна вода откриха по сигнал институциите в хасковския квартал „Република“. Дължината на тръбите е около 120 метра.

„Пристигайки на място по сигнал установихме, че има изкопни действия и положени тръби за чиста и мръсна вода. Документи не бяха представени. Канализацията не беше свързана и не можем да говорим за кражба на вода. Това обаче е незаконно строителство“, казват представители на ВиК-Хасково, предава NOVA.

БТА

От ведомството добавят, че през годините са имали много сигнали за незаконно присъединяване към ВиК мрежата. „Нищо не сме откраднали. Трябва да живеем нормално и да е чисто.

Искаме канализация, а никой не ни обръща внимание. Искат ни много пари. Ние плащаме водата си, а тя дори няма налягане“, казват жители на квартала.

„Последствията от действията ще бъдат оценени. Никъде в Хасково няма да бъде толерирано незаконно строителство. Предполагам, че тези хора са се обърнали по грешен начин към администрацията. Няма входирани завки за строеж и присъединяване към ВиК мрежата“, обясни кметът на Хасково Станислав Дечев.
nova.bg