/ DarikNews.bg
Орлов мост, имаме проблем, констатира протестиращият, който си навлече гнева на феновете на Да, България
Кирил Радев, който е част от протестиращите и зададе публично въпросите си към Христо Иванов след видеото за Маджо, направи видеоизявление във Фейсбук, за да обясни позицията си - защо не е доволен от отговорите на Христо Иванов по повод сценката на "Орлов мост" снощи. След острата му реакция и заключенията му, че Иванов очевидно се притеснява да проведе разговора с Ламбовски пред камера, но е готов да го проведе зад камера, протестиращият е бил засипан с критики от фенове на ДБ, разкрива самият той във видеото, озаглавено "Орлов мост, имаме проблем".

Докладват на Христо Иванов за разговор с Маджо, той: Тихо! (ВИДЕО)

И продължава да задава въпроси към Христо Иванов. "Това, което се пропуска чисто фактологично, са няколко неща - първото нещо е това, че Христо Иванов бяга и не иска да чуе това, което ще му каже Ламбовски. Очевидно той знае какво ще му каже Ламбовски и знае кой е "тоя". Очевидно е проблем да води разговор с Ламбовски пред камера", прави заключението Радев. И разбива тезата, че Ламбовски е провокатор.


Вижте продължението на разговора на Христо Иванов с Ламбовски (ПЪЛЕН ЗАПИС)


"Ако Ламбовски е бил провокатор или нежелан събеседник, то защо се случва втора сценка - на 14 минута и 20- та секунда от записа, Ламбовски за втори път отива при Христо Иванов и поисква втора снимка, а после казва "Ще имаш ли две минути" и Христо Иванов казва "Да, ще имам, нека да свършим". "Г-н Иванов защо се притеснява да предаде съдържанието на този разговор? По всяка вероятност е проведен такъв след записа, ако счита, че няма нищо притеснително. Защо този разговор може да се състои зад камера, но не пред камера?", продължава с въпросите Кирил Радев и допълва, че ще разбере, но поне Иванов да изтъкне една основателна причина, поради която желае въпросният разговор за някой, който се обадил на Маджо, да остане скрит.





Кирил Радев разказва и за последвалите нападки спрямо него и вкарването му в разни схеми, след като написа "Христо, кажи си, хората ще те разберат".

"Реакцията в мрежите, оставям настрана реакциите срещу мен, всякакви квалификации чух по мой адрес. Но това, което ме обезпокои, е това, че чух, че хора са се разпрятелили с други хора, защото са мои приятели, от един фейсбук статус. Някой, който никога не ме е виждал, се е разприятелил с някой друг, който е мой приятел, защото е мой приятел. Заради един конкертен статус!", удивлява се Кирил Радев. "Ако на мястото на Иванов беше Борисов или Гешев, Мая Манолова, какво щеше да последва от същите тези хора? Става въпрос за различен стандарт. Когато някой е от нашите, ние го защитаваме, но когато е някой друг, ние сме първите, които палим фитила", констатира авторът на въпросите към Христо Иванов. "Имаме нужда от еднакъв стандарт. Законът, моралът, общественият критерий трябва да е еднакъв", категоричен е той и прави заключението, че развитието на страната винаги се спъва заради делението на "нашите" и "вашите".

В последвалото видео Кирил Радев изразява съжалението, че хората очакват поредния спасител в лицето на Христо Иванов, какъвто няма да е. Според него протестиращите са го заклеймили, защото очакват, че "Христо Иванов ще дойде и ще реши техните проблеми. Магически ще дойде един спасител и ще реши техните проблеми и той ще ни спаси. Съжалявам, но не съм съгласен с тази теза. Няма такова нещо като спасител. Никой няма да реши нашите проблеми, ако ние не сме на адекватното ниво", отсича Радев.

И тълкува гнева на феновете на Христо Иванов към него с желанието им да оправдаят лидера на ДБ за снощната сценка, при която той вероятно знае кой се е обадил на Маджо, но не желае да го коментира публично.

"Но ти да считаш, че правиш услуга на политическо лице, на което симпатизираш, когато не си достатъчно критичен, затрайваш си, правиш се на ударен, все едно не си видял, каквото си видял, все едно не си разбрал, каквото си разбрал. Защото искаме да повярваме, че те са нашите спасители. Защото това сваля отговорността от нас. Много е лесно, ама не работи", обобщава протестиращият, който се осмели да попита Христо Иванов за Маджо.  


Ето и какво написа още снощи Кирил Радев, с което именно си навлече гневните реакции на привържениците на Христо Иванов:

"След моите въпроси към Hristo Ivanov, той отговаря писмено на тях, а не с обичайните и любими лайфове, но не цитира мен, а цитира Christo Komarnitski, все едно въпросите са негови, а не мои, въпреки че съм цитиран там. Прави се на ударен. Надява се, че ако се прави, че ме няма, аз магически ще изчезна.

Прави се на ударен също, че не знае, кой е "тоя", който се е обаждал на Maджо, като Ламбовски очевидно препраща към конкретна известна на двамата събеседници личност "тоя", която е осъждана в предишен разговор, който не е бил пред камера.

Иванов прекъсва събеседника с пръст на устните, неколкократно "ШШШШ"-кане и репликата "Чакай сега, чакай, че праиме лайф. Не, не, чакай, чакай" и прави две крачки назад, докато се отскубне от събеседника физически.

Прекъснал го, защото не мислел, че "лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети". Но след като го прекъснал и не го е чул, откъде знае, какъв е сюжета, който ще бъде разказан, след като дори не знае, кой е "тоя"?

Други случайни минувачи "споделят всякакви информации и разкрития", но точно това споделяне на Ламбовски по някакъв начин е нежелано от Иванов да се заснеме пред камера.

Събеседникът накрая се отдалечава и обещава "Ще ти кажа после."

С други думи Иванов може да коментира темата по-късно след като "изчака" и вече е коментирал поне веднъж тази тема за "тоя" с неговия събеседник, но не и пред камера. Радва се на компанията на неговия събеседник и си прави снимка за спомен с него, преди да стане премиер. Но остават въпроси като (1) какво каза събеседникът после и (2) кой е "тоя"?

Hristo, кажи си, хората ще те разберат.

КОЙ е ТОЯ





Христо Иванов нямал представа кой е разговарял с Маджо, отскоро познавал Ламбовски


Кирил Радев е завършил Немската гимназия в София, а след това икономика в университета в Манхайм. Снима хората на протестите, занимавал се е с бизнес и обществена дейност. Беше и на партийната конференция на ГЕРБ в Тех парка, където се оплака, че едри момчета са го удряли и са му счупили част от снимачната техника, а само една жена от ГЕРБ се е застъпила за него.