Нанков: Цената на водата в Шумен ще бъде намалена
Нанков: Цената на водата в Шумен ще бъде намалена / dariknews.bg, Деян Герговски
Министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектираха днес ремонтите на водопреносната мрежа в квартал "Църква" в Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

До обяд аварийни екипи са отстранили една от двете големи аварии в квартала и водата е била пусната. Продължава работата за отстраняването на другата авария с помощта на екипи от други градове.

Окончателно: Няма да вдигат цената на водата в Перник


"С 30-те милиона лева, които правителството отпусна спешно, предстои ремонт на водопроводната мрежа в този квартал, както и в други части на града", е казал при проверката зам.-министър Нанков.

На среща с кмета на Перник Станислав Владимиров е била обсъдена и нуждата общината да ускори процедурите по избор на изпълнители на аварийните дейности.

Кметът е уверил представителите на изпълнителната власт, че преди края на следващата седмица вече ще бъде възложен ремонтът в кв. "Църква". А поетапно общината ще възлага аварийните ремонти и по останалата част от ВиК мрежата, за които правителството, на 31 декември м.г., е превело на община Перник над 30 млн. лв., се посочва в съобщението.

Петя Аврамова: Воден апокалипсис в България не се задава

Вече има резултати от мерките, които са били предприети, заедно със спелеолога Атанас Русев, по добива на вода от пещерите. Дебитът е нисък, но се полагат усилия за неговото увеличаване.

Заради аварията в кв. "Църква" днес беше раздадена и част от минералната вода, която се осигурява на бедстващия град в координация с ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и се разпространява по график на община Перник.