Каракачанов: Няма да плюя Борисов
Каракачанов: Няма да плюя Борисов / БГНЕС, архив

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов смята, че не е коректно всички да се нахвърлят върху лидера и ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, когато е подал оставката на кабинета. "Лесно е да риташ падналия, трудно е със силния да водиш разговор и да бъдеш равнопоставен", каза пред bTV Каракачанов.

"Няма да плюя Борисов. Това, което съм имал да му казвам, когато беше на власт, съм му го казвал", посочи той.

Бойко Борисов подаде оставка

Каракачанов определи като грешка обвързването от страна на Борисов на президентските избори с неговата оставка при загуба.

Няма ново мнозинство в парламента и то няма как да се сглоби, защото БСП и ДПС нямат мнозинство, изтъкна той.

НС ще гласува оставката на кабинета "Борисов 2" на 16 ноември

Няма вариант парламентът да не приеме оставката на Борисов, категоричен беше той. По думите му обаче това Народно събрание е имало достатъчно потенциал за сериозна програма за управление.

Правителството няма да оттегли законопроекта за бюджет 2017

Бюджетът трябва да остане за разглеждане, изтъкна Каракачанов. Той допълни, че Патриотите настояват да бъдат отделени 830 - 840 млн.лв., за да бъде вдигната минималната пенсия, като допълни, че става дума за хората, които имат натрупани години трудов стаж.

Възможни са популистки упражнения с бюджет 2017, предупреди Горанов

След като прагът на бедността е 299 лв., нормално ли е над 1,3 млн. български пенсионери да взимат под 200 лв., попита той.

Каракачанов отбеляза, че ако президентът Росен Плевнелиев връчи мандат за кабинет на Патриотите, те биха го върнали. По думите му към днешна дата е нереалистично и невъзможно те да съставят правителство и най-вероятно ще се отива към предсрочни избори.

Предсрочните избори не могат да бъдат залог за стабилността на страната и интересите на гражданите, категоричен беше Каракачанов.