Цвета Караянчева
Цвета Караянчева / пресцентър, НС
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Пазител на традициите“ на Стефан Джимов на празника Кукеровден в Ивайловград. Тя му пожела още дълги години да е част от кукерската група, която пресъздава обреди и обичаи. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

"Щастлива съм, че съм на Вашия празник, който показва, че нашите традиции във времето не са забравени. Само те могат да ни държат живи, будни и да ни помагат да гледаме напред", обърна се Цвета Караянчева към участниците в Кукеровден.

Цвета Караянчева ще присъства на празника Кукеровден в Ивайловград

Тя им пожела да продължават със същия устрем и огън в сърцето си да гонят злите сили, да продължават традициите. Защото децата ни са тези, които ще ги поемат от нас, ще ги развиват във времето и ще ги предават на своите поколения, допълни председателят на парламента. По думите й празникът в Ивайловград зарежда с много сила и оптимизъм.

"Днес посетих антична вила „Армира“ и искам да поздравя кмета на община Ивайловград Диана Овчарова и нейния екип за проекта, който са спечелили за този археологически обект, отбеляза председателят на Народното събрание. Това е възможността Ивайловград да се популяризира не само в България, но и по света и тук да идват много повече туристи, които да разнасят славата на този прекрасен край и на тези прекрасни обичаи", добави Цвета Караянчева.

Стотици жители и гости на Ивайловград присъстваха на традиционния празник Кукеровден, който живеещите в квартал Лъджа традиционно организират в навечерието на Сирни заговезни.