/ БГНЕС
Карадайъ вижда завръщане на избирателите към ДПС
96484
Карадайъ вижда завръщане на избирателите към ДПС
  • Карадайъ вижда завръщане на избирателите към ДПС
В сделката с ЧЕЗ трябва да се намеси гражданското общество. Тази теза застъпи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Движението организира семинар "Отворено управление – нова възможност за либералните демокрации. Привличане на гражданите в процеса на вземане на решения”. 
 
Пред последните два месеца властта генерира проблеми, смята лидерът на ДПС и коментира последния скандал – сделката за ЧЕЗ: " Как изглежда картината? Два търговски обекти сключват договор! Ако властта по един или друг начин опитва да обсебва процесите, те се превръщат в диктатура".

Мустафа Карадайъ: Вот на недоверие към правителството ще има
 
"Тук трябва да се намеси гражданското общество, но не онова, което ние сме свикнали да го определяме като неправителствени организации, а гражданското общество, съставено от свободни и активни граждани, които знаят и познават процеса", смята Карадайъ. Той отказа да коментира дали тази сделка би довела да клатене на правителството.
 
Карадайъ допълни, че избирателите на ДПС, които по една или друга причина за избрали друга партия на предишните избори, се завръщали към движението. А то от своя страна било готово за избори.