Мустафа Карадайъ: Вот на недоверие към правителството ще има

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ говори пред хилядния митинг в кирковското село Могиляне по повод 33 години от т.нар. възродителен процес.
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ говори пред хилядния митинг в кирковското село Могиляне по повод 33 години от т.нар. възродителен процес. / Павел Тенчев
Вот на недоверие към правителството ще има и ние участваме в работна група, която пише мотивите за него. Това заяви в Момчилград  след възпоменателния митинг по повод 33 години от началото на т.нар. Възродителен процес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Така той отговори на журналистически въпрос ще повлияе ли по някакъв начин словото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган на взетото решение за вот на недоверие към правителството.
По думите на Мустафа Карадайъ призива на Ахмед Доган бил ДПС да е адекватно на времето и да бъдат „подготвени за управлението съгласно изискванията на днешното време”. По рано  днес на възпоменателния митинг на ДПС в кирковското село Могиляне, край паметника на нелепо загиналата Тюркян по време на „възродителния процес”, Карадайъ също коментира косвено пред хиляди дошли да почетат неговите жертви, решението за вот на недоверие към правителството. Предстои ни европредседателсдтво. Ние имаме голяма отговорност за това, но за нас е още по-ценна демокрацията в нашата родина. Ние ще дадем нашия принос по време на европредседателството, но ние няма да отстъпваме от нашите ценности, коментира Карадайъ.
По думите му днес в България в управлението са националисти и фашисти, което е недопустимо за една европейска държава. „Това не вещае нищо добро, това минира бъдещето на нашата родина”, каза председателят на ДПС.
В словото си Карадайъ се обърна и към всички, които по думите му са били подведени и излъгани и са изменили на ДПС. „Тези, които имат честни сърца и които пред себе си могат да кажат, че са сгрешили, те ще намерят правилния път отново към ДПС” каза още в словото си Мустафа Карадайъ.