/ iStock/Getty Images
Времето през нощта ще бъде ясно и почти тихо, съобщиха от НИМХ. Утре ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над западните райони ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По-значителни валежи, придружени с гръмотевични бури, ще има през нощта срещу неделя. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София - около 32°. Атмосферното налягане още ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 29° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

/iStock

В планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд над масивите от Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните и вечерните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

В неделя над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, възможни са и градушки. В часовете след обяд и преди полунощ има условия в отделни райони валежите да са временно интензивни и значителни по количество. 

iStock/Getty Images

Вятърът ще стане от северозапад и с него ще прониква хладен въздух, температурите в западната половина от страната ще се понижат значително, максималните ще са 23°-28°. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, температурите ще останат по-високи до 32°-33°. Там валежи ще има само на отделни места и ще са по-слаби.

iStock/Getty Images

В началото на новата седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Условия за валежи на повече места и по-значителни по количество ще има в западните и централните райони от страната, а повече слънчеви часове - на изток. Дневните температури и в източните райони ще се понижат, максималните ще в по-голямата част от страната ще са между 25° и 30°.
НИМХ, БТА