Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов / БГНЕС
Правителството предлага на президента да издаде указ за награждаване на професор д-р Чавдар Крумов Славов с орден „Стара планина“ за големите му заслуги за развитие на медицинската наука и практика у нас и за съществените му постижения в областта на урологията, съобщи правителствената пресслужба.
 
Професор д-р Чавдар Славов е доктор на медицинските науки и е един от най-изтъкнатите уролози в България. Въвежда в урологичната практика над 10 диагностични и над 15 оперативни методики, разработва 320 научни труда, 16 монографии и учебници, 13 рационализации и изобретения.
 
Проф. д-р Славов споделя натрупания огромен опит като клиницист и изследовател и чрез своята преподавателска дейност. Съществени са заслугите му за развитието на урологията в България, за подготовката на високо специализирани медицински кадри, оптимизирането на организацията и мениджмънта и здравеопазването.
 
Удостояван е многократно с почетни звания и награди като например „Лекар, на когото българите вярват“, Награда за принос в областта на хирургическите науки на името на Проф. Параскев Стоянов, Грамота „Благородно сърце“ и др.