Изпълняваме ангажиментите си точка по точка, категорична е Манолова
Изпълняваме ангажиментите си точка по точка, категорична е Манолова / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Хората имат право да протестират и протестите са добри за всяко управление, защото будното гражданско общество означава, че ще има ясен контрол и ще има кой да „диша” във врата на управляващата партия. Това коментира по повод на продължаващите протести зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова в Кюстендил.

Тя посочи, че протестиращите около парламента се различават от тези, които мирно и цивилизовано излизат всяка вечер, за да кажат мнението си. Според нея, хората, които се събират около парламента, били изпълнени с агресия и не се събирали спонтанно, а правели опит да окупират Народното събрание и да уронват престижа на народните представители и на самата институция.

„В тази ненормална обстановка, провокирана от протестиращите около парламента, всеки си поставя въпроса дали да продължим да изпълняваме това, което обещахме на хората, или да се откажем. Моят отговор е, че наистина сме поели сериозен ангажимент към нашите избиратели, които гласуваха за нас, и в момента изпълняваме точка по точка тези ангажименти. Това, че някой не ни харесва, е негово право. Наш ангажимент е да продължим работа в интерес на хората и ще го направим”, каза още Манолова.

Тя посочи, че ще изпълни обещанието си от миналата седмица и утре вратите на парламента ще бъдат отворени за гражданските организации и движения, които наистина искат да разговарят с депутатите, за да изложат своите виждания за нов Изборен кодекс. На дискусията са поканени целият граждански сектор, всички парламентарно представени партии и тези извън парламента, представители на институции, националният омбудсман, Сметната палата и авторитетни лектори, допълни тя.

Манолова още, че подготвя и през седмицата ще внесе законопроект, с който ще бъде намалена медицинската потребителска такса на пенсионерите на 1.00 лв., като това няма да е за сметка на общопрактикуващите лекари, а за сметка на бюджета на Здравната каса.

Още новини от Кюстендил