Измислена история за арест по време на митингите взриви социалните мрежи
Измислена история за арест по време на митингите взриви социалните мрежи / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Измислена история за арест по време на митингите взриви социалните мрежи
68336
Измислена история за арест по време на митингите взриви социалните мрежи
  • Измислена история за арест по време на митингите взриви социалните мрежи

Експеримент в социалните мрежи с измислена история за своя арест е съчинил в събота режисьорът Олег Ковачев. В деня на митинга на БСП и ДПС на Орлов мост той написа в профила си във Фесйбук, че е арестуван от полицията с 30-сантиметров нож, докато е преминавал покрай митинга на управляващото мнозинство в София.

Днес той съобщи, че е решил да „разбуни духовете в социалната мрежа" и да покаже, че „народът е напълно откачил".

Олег Ковачев не е бил арестуван от полицията, дори не е бил и спиран от органите на реда. В събота гостувал в БНТ, там получил и торта за годишнина на предаването „Бразди", чийто режисьор е самият той.

В сградата на Националната телевизия нямало достатъчно голям нож, за да разрежат тортата, затова отишъл до дома си, който се намирал в близост до БНТ и Орлов мост, затворен за митинга в подкрепа на кабинета „Орешарски", разказа Ковачев пред Националната телевизия.

„Отскочих да взема моя любим нож, с който си режа джоланчета, агнешки главички и т.н.", заяви той.

Олег Ковачев прибрал ножа и се отправил към телевизията, преминал полицейския кордон, без да бъде спиран. „Докато се върнах, реших да напиша във фейсбук, че са ме спрели и стана взрив, въпреки че наистина ако те хванат с такъв нож, трябва да те спрат, естествено. Казах, че са ме спрели и после написах: Познайте какво ми се случи след това? За няколко минути поне 100 човека написаха: биха те, арестуваха те, белезници, джипката, районното... Тогава аз реших да направя провокацията докрай и след час написах: Чак сега ме пуснаха от районното, на два часа трябва да се разписвам и забраниха да се доближавам на по-малко от 30 сантиметра до Станишев, Местан, Орешарски и Азис. Въпреки това хората ми повярваха. Разберете, народът е откачил напълно. Народът е готов да повярва на всичко, защото напрежението е безкрайно. Те дори не са прочели Азис докрай. Ако ме бяха арестували, това нямаше да бъде страшно. Страшното стана в самата мрежа. Получих обиди от всички, които подкрепят полицията - че съм наркоман, хомосексуалист, идиот, олигофрен, а всичките ми приятели казаха: Как не ги е срам? Защо те арестуват? Какво им пречи ножът? В момента народът е полудял и всяка малка провокация може да направи изключително голяма беля", допълни Ковачев.