Изчезнали са показанията на ключов свидетел по делото Кузов?
Изчезнали са показанията на ключов свидетел по делото Кузов? / снимка: Sofia Photo Agency
Протокол от разпитите на ключов свидетел, разпитван в хода на досъдебното производство, е изчезнал от папките по делото „Кузов”. Това твърди адвокатът на депутата Владимир Кузов, който е осъден на 3 години за хомосексуални действия с непълнолетни. Състав на Софийски апелативен съд даде ход на делото на закрито заседание.

На заседанието е станало ясно, че целият лист с протоколите от разпита на ключов свидетел по делото липсва. Софийски градски съд не е призовал въпросния свидетел, чието име адвокатът на подсъдимия Николай Беров не пожела да уточни. По думите му мъжът е бил очевидец на всичко, за което прокуратурата обвинява депутата.

На следващото заседание на Апелативния съд магистратите ще призоват ключовия свидетел, с което делото може да приключи още на 21 ноември. Магистратите от Апелативен съд са отказали да разпитат повторно жертвата Николай Кирилов.

Кузов отказа да разговаря с журналисти, защото според адвоката му тежко изживява присъдата за хомосексуални действия с непълнолетни и бил в депресия.