Иван Гешев
Иван Гешев / БГНЕС
Трябва да продължим по същия начин, по който започнахме през последните 3-4 години
"Надявам се прокуратурата да се отвори към проблемите и болките на хората, да е по-активна в промяна на чувството за несправедливост, което има в българското общество", заяви Иван Гешев пред БНТ след 10-часовото изслушване за главен прокурор.

"Аз съм човек, който мисли внимателно всички критики и се променям в случаите, в които счета, че са градивни и са основателни. Предвиждам много неща, но въпросът е, че протече една част от процедурата, предстои да видим как ще се развие в следващия етап - т.е. да видим каква ще е преценката на президента, така че тази процедура по същество не е приключила. Голяма част от ангажиментите смятам да изпълня, стратегическите цели.", каза още Гешев.
 

Борисов: Не може да се разхождаш по Орлов мост и да говориш за върховенство на закона


"Има още нерешени проблеми. Факт е, че докладът на ЕК показва, че ангажиментите, поети от България, са изпълнени, но има още много работа. Имаме проблеми относно материалното право в Наказателния кодекс. Има проблеми, които касаят чисто в организационен план работата на прокуратурата", добави той.
 

Блокадата на Орлов мост падна, но пак има задръстване


"Може би съм ги убедил с това, че съм искрен и аз наистина бях такъв на това изслушване. Трябва да продължим по същия начин, по който започнахме през последните 3-4 години като показваме, че няма значение статуса на българския гражданин, когато той е извършил нарушение или когато има данни за извършено престъпление", завърши Гешев.