/ Thinkstock/Getty Images
През нощта на места в Източна България ще има превалявания от дъжд, докато от запад облачността ще продължи да намалява. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса. Утре облачността ще е разкъсана, в повечето райони до предимно слънчево.
 
По-значителна ще се задържи в източните райони, но до вечерта и там ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб, в североизточните райони - до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, на места по морския бряг - малко по-ниски.

Климатолог: През март предстои динамично време, очаква ни рязко затопляне

природа пролет
Thinkstock/Getty Images

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен западен вятър, на север от нос Калиакра - южен. Максималните температури ще са между 9 и 12 градуса. Температура6та на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 
Над планините ще преобладава слънчево време. Над Рило-Родопската област ще има висока облачност, а преди обяд в източните райони ще има по-значителна ниска. Ще духа умерен, по билата и временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

Времето през март: Чакат ни температури от минус 20 до 24 градуса

природа пролет
Thinkstock/Getty Images

През почивните дни ще преобладава слънчево време, в неделя от запад ще започне заоблачаване. Ще духа слаб югозападен вятър. Температурите ще се повишат и в неделя максималните ще бъдат между 17 и 22 градуса, а минималните - между 3 и 8 градуса.
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА