Колона от автомобили преди тунела "Витиня" в посока София
Колона от автомобили има на магистрала "Хемус" преди София, информира МВР.

С цел намаляване на престоя в тунелите е организирано изкуствено забавяне на трафика преди 42 км, в посока София. От "Пътна полиция" напомнят, че в участъка 38-36 км има стеснение поради ремонт на виадуктите. Движението се извършва двупосочно в платното посока Варна. На 33 км, в тунел "Витиня" в посока Варна, движението отново е двупосочно.

Патрули на "Пътна полиция" подпомагат движението и призовават водачите при възможност да използват обходен маршрут по стария път от Ботевград за Витиня.

Полицейски патрули са разположени по автомагистрала „Тракия“ и на възлови места в областта. Те следят за водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство, като и такива употребили алкохол или наркотични вещества.
 
До 20.00 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистрала и главните пътни артерии.
 

БГНЕС


Интензивен, но без тапи и задръствания е трафикът край Симитли, където се събират основните пътни артерии в Югозапада. На място има патрул на "Пътна полиция", който е в готовност да регулира трафика при необходимост. Към момента обаче в участъка няма задръствания като след празнични дни.

Умоляват се гражданите тръгнали на път да бъдат внимателни, толерантни и търпеливи. Водачите стриктно да спазват временната организация и указанията на органите на ред.
 
БТА, БГНЕС