/ БГНЕС
Интензивен е трафикът по пътищата в страната в първия от почивните дни. Засилен е трафикът по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“, съобщиха от МВР. Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните и възлови пътища в страната.

Километрични колони от автомобили са се образували на АМ „Тракия“ в района на Ихтиман в платното в посока Бургас. Причината за задръстването е верижна катастрофа, която е станала преди 13 часа на магистралата след Ихтиман. При инцидента няма пострадали.

Задръстване се e образувало в края на АМ "Хемус" край Ябланица, предаде по-рано "Фокус". То е предизвикано от струпването на много автомобили и намаляването на броя на лентите от три в една в посока Варна.

В края на март: Започна строителството на АМ "Хемус" от Ябланица до Боаза (СНИМКИ)

Засилен е трафикът и на главен път Е-79. Все още е затворен второкласният път Банско – Добринище. По-рано през деня там стана пътен инцидент между два леки автомобила и ТИР. На място загина един, други пострадаха. Извършва се оглед.

Катастрофа взе жертва (СНИМКИ)

Натоварено е движението по изходите на София. На всички изходни артерии има полицейски екипи, които регулират движението. Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик са разположени и допълнителни сили.

Съвети за безопасно пътуване

Интензивен е трафикът и на граничните пунктове с Македония, Гърция, Турция и Румъния. На българо-македонската граница на ГКПП "Станке Лисичково" трафикът е интензивен и в двете посоки за леки автомобили. На всички останали гранични пунктове трафикът е интензивен на вход. На българо-гръцката граница на ГКПП "Кулата" трафикът е интензивен на изход за леки автомобили. На българо-турската граница на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" трафикът е интензивен на изход за леки автомобили. На българо-румънската граница на ГКПП "Дунав мост" - Русе, ГКПП "Кардам" и ГКПП "Дуранкулак" трафикът е интензивен на вход за леки автомобили. На българо-сръбската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.