Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния и Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 6:00 часа.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Русе“ и „Видин“ на вход за леки автомобили, както и на пунктовете „Кардам“, „Оряхово“, „Никопол“ и „Дуранкулак“ на изход за товарни автомобили.

В главна дирекция „Гранична полиция“ е получена информация от румънските гранични власти, че се ограничава преминаването на товарни моторни превозни средства над 7,5 тона през съвместния българо-румънски граничен пункт „Дуранкулак“/„Вама Веке“ на 22 юни от 16:00 ч. до 20:00 ч., на 23-ти и 24 юни от 6:00 ч. до 22:00 ч. Ограниченията се въвеждат във връзка с обявяването на 24 юни за неработен ден и засиленото пътуване на румънски туристи. 

Трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ и „Маказа“ на вход за леки автомобили по границата с Гърция. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички ГКПП по границата с Турция и Северна Македония. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Йоана Димитрова, БТА