Илиян Тодоров от Атака не вижда проблем с пускането на депутатски телефони в тв ефир
Илиян Тодоров от Атака не вижда проблем с пускането на депутатски телефони в тв ефир / снимка: БГНЕС, архив

Депутатът от Атака Илиян Тодоров заяви, че не вижда нищо нередно и незаконно в излъчването на мобилните номера на депутатите от временната комисия по имунитета на Волен Сидеров.

„Телефоните на всички народни представители както в 43-тото, така и в 42-рото НС могат да бъдат намерени в интернет от всеки гражданин", твърди Тодоров. Той допълва, че през 2013 година на него са му се обаждали в 2.00-3.00 часа през нощта „всякакви дрогирани и пияни типове, които са го заплашвали със саморазправа". Тогава не съм се оплаквал, не съм ревал, не съм давал пресконференции, каза Тодоров.

„Когато ни замерваха с камъни, картофи и какво ли още не, също не сме правили пресконференция да се оплакваме. В крайна сметка това е народната любов. Всеки български гражданин може да се свърже със своя народен представител и да си поговори каквото си иска. Не виждам какъв е проблемът", каза Тодоров.

Тормозят по телефона депутати от комисията за имунитета на Сидеров

На въпрос дали познава симпатизанти на Атака, които са му казвали, че са звънели и заплашвали Димитър Главчев или някой от другите депутати, той отговори: „Не знам дали някой е бил заплашван и не съм съд и прокурор да ви кажа кой е заплашван и кой не. В крайна сметка някой ако се е почувствал застрашен или обиден, да си търси правата".

И попита има ли нещо противозаконно в това да се предоставят данните на народните представители. „Ако да, то от 2013 година до ден-днешен всички собственици на сайтове, които са предоставяли телефонни номера на народни представители, трябва да понесат отговорности", обясни Тодоров. Той допълни, че те са били публикувани и във вестник и не знае някой да е носил отговорност.

Депутати от временната парламентарна комисия, която трябваше да разгледа исканията на главния прокурор даване на разрешение за наказателно преследване и задържане на Волен Сидеров, се оплакаха, че са подложени на телефонен терор. Според шефа на комисията и зам.-председател на Народното събрание Димитър Главчев снимките и телефонните номера на членовете на комисията се въртели по телевизията на партия "Атака" - „Алфа".