Тормозят по телефона депутати от комисията за имунитета на Сидеров
Тормозят по телефона депутати от комисията за имунитета на Сидеров / снимка: БГНЕС

Депутати от временната парламентарна комисия, която трябваше да разгледа исканията на главния прокурор даване на разрешение за наказателно преследване и задържане на Волен Сидеров, се оплакаха, че са подложени на телефонен терор. Според шефа на комисията и зам.-председател на Народното събрание Димитър Главчев снимките и телефонните номера на членовете на комисията се въртели по телевизията на партия "Атака" - „Алфа".

Парламентът свали имунитетите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

Главчев пусна в кулоарите на парламента запис на гласовата поща на мобилния си телефон, в който симпатизант на Атака заплашва, че „ГЕРБ ще бъде свалена от власт, а министрите пребити в центъра на София". От 24-часов тормоз се оплака и независимата депутатка Анна Баракова.

От няколко дни членовете на комисията, създадена с решение на Народното събрание по исканията на главния прокурор за разрешаване на възбуждане на наказателно преследване срещу Волен Сидеров, получават заплахи по телефона, каза Главчев.

Депутати разрешиха Сидеров и Чуколов да бъдат арестувани

„Разбра се, че това е вследствие на излъчване на нашите телефони в една медия", каза депутатът. Той пусна запис, в който мъжки глас се представя като „Гражданин на Република България" и пита Главчев „Защо иска да съди един честен човек като Волен Сидеров". „Гражданинът" вещае, че "ГЕРБ ще бъдат свалени и всички от правителството ще бъдат пребити на центъра на София". Главчев каза, че не би приел заплахите сериозно, ако колегите му не били споделили, че имат същите обаждания.

Сидеров ще оглави хайдушко движение, "за да освободи страната от джихадисти"

Депутатът от ПФ Емил Димитров посочи, че това е стил и поведение на един народен представител - „да бие дипломати аташета, да бие полицаи". Той е категоричен, че практиката трябва да се прекрати и призова СЕМ да каже колко пъти телефоните на избраниците от комисията са излъчени в ефира. Това разрешено ли е, съществува ли в програмната схема и трябва ли партийна телевизия да си решава собствени проблеми на гърба на българския парламент, попита той.