Актьорът Явор Бахаров е с повдигнато обвинение за притежание на наркотици, съобщи NOVA.

Арестуваха aктьора Явор Бахаров

Той беше задържан в неделя вечерта, след като у него била открита марихуана.

Бахаров прекара нощта в 4 РУП в София, след което бе освободен. Според закона го грози глоба от 1000 лв., но адвокатът му е категоричен, че ще обжалват подобна мярка.

По информация на NOVA става въпрос за 0.3 г. коноп или половин цигара. Актьорът е обвинен за притежанието ѝ, но това по закон се води „маловажен случай” и към момента е без мярка за неотклонение.

„След последните преживявания съм взел друга посока в живота си, бачкам си - всичко е наред. Това, според мен, е незначителен случай. Става въпрос за в джоба 0,25, знаете, от съответното вещество - минимално”, каза Бахаров.

„Повдигнаха ни обвинение, както очаквахме, за малозначително деяние. Може да са спокойни всички - няма драми. Не разбирам тази злоба, която цари в това общество. 24-часовото задържане и постановлението за привличане ще бъдат обжалвани”, посочи адвокатът на Бахаров Денислав Асенов.

Известният актьор вече има условна присъда за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Наказанието му бе наложено през юни 2021 г. и е с четири години изпитателен срок.
 
nova.bg