/ ThinkStock/Getty Images
Хубавото време над Балканите и България ще се запази и в следващите 7-10 дни, сочат средносрочните синоптични модели в края на октомври. Според тях това време може да се задържи до 15 ноември.

Ще ни радва ли времето през есента и в следващите дни?
 
Моделите, представени от Людмил Кържилов в „Дарик кафе”, показват дневни температури, поне до края на тази седмица, между 20 и 25 градуса, които са необичайно високи за ноември. В района на София температурите в близките 5-6 се очакват около 20-21 градуса, а в равнинните части на страната – Дунавската равнина, Източна Тракия – до 24-25 градуса. 
 
Тенденцията към края на седмицата и началото на следващата е постепенно понижение на максималните температури, но с не повече от 1-3 градуса.

Студът взе две жертви в Белгия

кафе есен чай плаж море
ThinkStock/Getty Images

Времето ще е предимно с разкъсана облачност, в отделни периоди и с много слънце, но и с повече облаци в някои от дните. Не се очакват съществени валежи.
 
Сухото време продължава, което е очевидна тенденция за втората половина на тази година. Страната ни ще остава встрани от активните процеси, които ще са на запад и север в Европа, а център на високо налягане над Европейска Русия ще поддържа у нас предимно сухо и сравнително топло време.

ПОТОП ЗАЛЯ ВЕНЕЦИЯ, ВИЖТЕ СНИМКИ
 
В сутрешните часове не са изключени мъгли и ниска слоеста облачност в котловините и около водните басейни. На изток ще се усеща североизточен вятър.

Повече за времето, както и видео от "Дарик кафе", може да намерите в darikradio.bg