/ БТА
Свършихме работа българското общество да види, че Бойко Борисов може да бъде отстранен от управлението. Това се казва в декларация на ПГ "Демократична България".

На тези избори ще трябва да се обърнем към обществото и да поговорим с избирателите за какво искаме тяхната подкрепа, заяви председателят на групата Христо Иванов. В рамките на тази кампания да положим усилия да артикулираме с какво можем да се ангажираме, това ще е и в основата на диалога после в парламента, призова той. Надявам се, че ще можем да надграждаме, добави политикът.

Иванов отчете като положително, че това НС е възстановило някои процедури в тяхната пълнота.

Но промените в закона за съдебната власт, предложени от ДБ, не събудиха никакъв интерес в останалите парламентарни групи, коментира той. България продължава да е под мониторинг в областта на правосъдието, корупцията е във всяко произнасяне на международни организации по отношение на България - не можем да продължаваме да си затваряме очите, убеден е председателят на групата. По думите му, в очите на българския бизнес спецпрокуратурата се използва като бухалка за натиск.

Иванов посочи като положителна стъпка и промените в ИК.
БТА