/ Георги Димитров
Намираме се в много сериозно разместване на политическите пластове и нищо няма да е същото в нито едно отношение.Това заяви председателят на ПГ "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов пред журналисти в парламента.

Той коментира и датата 11 юли, на която евентуално да бъдат предсрочните парламентарни избори.Това беше една от датите от събитията на "Росенец", считаме, че ще ни бъде "попътен вятър".

Иванов съобщи, че номинациите на ДБ за членове на ЦИК са Любомир Георгиев и Цветозар Томов.

Радев разпуска парламента, обяви датата на предсрочните избори


В предстоящата предизборна кампания, по думите му, на избирателите трябва да се обясни какво управление си представят политическите партии, тъй като предишната е била срещу какво управление са те. Иванов подчерта, че ДБ има визията, екипа и ресурса да подкрепи, да участва в такова управление.

Според председателя на ПГ "Демократична България" винаги е хубаво Конституционният съд да се произнесе. Коментарът му е заради намерението на ГЕРБ да атакува пред съда някои от промените в Изборния кодекс, свързани с машинното гласуване, ЦИК и други.

Факт е, призна обаче той, че бяхме принудени от политически реалности измененията в ИК да минат твърде бързо, не мога да кажа, че съм доволен от този законодателен подход, каза Иванов.
БТА