Халваджиян: Стоя твърдо зад всяка една от думите си
Халваджиян: Стоя твърдо зад всяка една от думите си / Sofia Photo Agency, архив

„Очевидно за всеки, който е гледал "България търси талант" е, че Магърдич Халваджиян изпълнява съвестно и професионално своите задължения, в качеството му на член на журито на предаването. За нас от това следва, че мотивите за отстраняването му са други". Това заявяват от продуцентска компания "Глобал филмс" по повод отстраняването на Магърдич Халваджиян като жури на "България търси талант".

"Стоя твърдо зад всяка една от думите си! Нямам никакви притеснения да защитя правотата им в съда!", това е коментарът на Магърдич Халваджиян във връзка с възможността bTV да заведе дело срещу него.

От своя страна Global Vision" не възнамерява повече да занимава обществеността с проблемите между компанията и bTV. Оттук нататък случаят с прекратяването на договорите за продукциите "Господари на ефира" и "Пълна лудница" ще бъде решаван в съда, както Маги Халваджиян, Джуди Халваджиян и Асен Чанков обявиха още на пресконференцията на 11 април 2012 година.

Междувременно в неделя от телевизията също обявиха, че прекратяват публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни. Оттук нататък спорът ще бъде решен по съдебен път, като екипът на медията ще заведе дело срещу продуцентите, за да защити доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура, съобщиха от bTV.

Договорните отношения между Global Vision и bTV Media Group бяха прекратени и от ефир бяха свалени "Господари на ефира" и "Пълна лудница". Продуцентът на предаванията Магърдич Халваджиян заяви на пресконференция, че в последните месеци медията опитвала „да налага цензура на "Господари на ефира": „Върху това предаване е имало натиск много пъти да не излъчва някои репортажи, никога обаче досега не се е опитвал някой да налага цензура". От телевизията пък заявиха, че са подавали сигнали към екипа, „единствено по молба на съответната засегната страна да изрази и своята гледна точка".